Welkom

Orde der artsen

 

Welkom

Orde der artsen

De inschrijving bij de Orde der artsen is wettelijk verplicht voor alle artsen die tijdelijk of definitief in België de geneeskunde willen uitoefenen.

Zoek een arts

Over ons

Group 17Created with Sketch.
 

Over ons

Orde der artsen

De Orde der artsen bestaat uit volgende organen: 10 provinciale raden, een Franstalige en een Nederlandstalige raad van beroep en de nationale raad.

De Orde der artsen werd opgericht bij wet van 25 juli 1938. De Tweede Wereldoorlog legde echter de uitvoering van deze wet stil. Uiteindelijk zou ze slechts een decennium later toegepast worden: een besluit van de Regent van 3 april 1947 regelde de inrichting van de eerste verkiezingen die plaatsvonden op 13 juni 1947.

Al vrij snel nadat de wet in werking was getreden, bleek dat zij leemten vertoonde en dat er aanvullingen en wijzigingen noodzakelijk waren. Opeenvolgende wetsontwerpen die hieraan moesten verhelpen bereikten echter nooit het stadium van wet. Uiteindelijk duurde het tot in 1967 vooraleer een wetswijziging werd doorgevoerd. Dat gebeurde door het koninklijk besluit nr. 79 van 10 november 1967 "betreffende de Orde der geneesheren".

Recentste nieuws

Nieuwsarchief arrow_forward

Recentste adviezen

Alle adviezen arrow_forward