keyboard_arrow_right
Deontologie

Beroepengids PHYSICIANS AND THERAPISTS GUIDE

De Orde van geneesheren waarschuwt voor bedrog met beroepengidsen. Het gaat meer bepaald over de PHYSICIANS AND THERAPISTS GUIDE die online gepubliceerd wordt.

De website prijst zichzelf aan als een internationale databank met medische informatie, maar blijkt uit te gaan van een frauduleus bedrijf. Belgische artsen ontvangen dezer dagen een brief waarin ze gevraagd worden om hun adresgegevens te controleren en indien nodig te verbeteren. De arts kan ook foto's en andere gegevens over de praktijk toevoegen. De informatie is bestemd voor publicatie in de PHYSICIANS AND THERAPISTS GUIDE op www.med1web.com.

Het blijkt echter om oplichting te gaan. Als u ingaat op het aanbod en het formulier ondertekend terugstuurt naar een Portugees postbusadres, zou u dat al snel bijna € 3.000 kunnen kosten. De organisatie United LDA rekent € 957 per jaar aan voor haar dienstverlening. Als u tekent, bent u ook drie jaar gebonden aan het contract. Dat leren de kleine lettertjes. Ook de Federale Overheidsdienst Economie waarschuwt momenteel voor bedrog met beroepengidsen.