Artsenkrant peilt naar middelengebruik en burn-out

Artsenkrant en haar Franstalige tegenhanger Le Journal du Médecin organiseren een grootschalige enquête over verslavingen (geneesmiddelen, illegale drugs en alcohol) en burn-out.

Want ook anno 2021 blijft het gebruik en soms misbruik van psychoactieve middelen bij professionals in de gezondheidszorg een moeilijk thema, overladen door schaamte en stigma. Burn-out hopen we eveneens accuraat in kaart te brengen. In Artsenkrant en Le Journal du Médecin van 18 februari besteden we uitgebreid aandacht aan de problematiek met o.a. ervaringsdeskundigen, experten, buitenlandse aanpak enz. Het editoriaal is van de hand van professor Geert Dom (UAntwerpen), verslavingspsychiater en voorzitter European Federation of Addiction Societies. Hij begeleidt het project ook wetenschappelijk. Onder zijn leiding werd de gevalideerde vragenlijst opgemaakt.

De redactie van Artsenkrant/Le Journal du Médecin zou het zeer waarderen indien u hieraan wilt meewerken. De enquête invullen, vergt een tiental minuutjes van uw tijd. Dat kan door bijgaande QR-code in te scannen of te surfen naar https://www.artsenkrant.com/burn-out (Frans: https://www.lejournaldumedecin.com/burn-out). Anonimiteit wordt gewaarborgd. Ook als u uw naam invult, garanderen we uiteraard een vertrouwelijke behandeling van de gegevens.