Live dashboard - Zorgdruk in België

Beste,

Ik ben vorige week gestart met een live dashboard om de zorgdruk in kaart te brengen in België. Zou het mogelijk zijn om dit instrument te delen met jullie leden zodat de artsen ook hun stem kunnen laten horen? Ik hoop dat dit instrument mee opgepikt kan worden door het beleid.

Hartelijk dank, Dr. Filip Haegdorens

Na gesproken te hebben met enkele collega's heb ik beslist om hun stem zichtbaar te maken tijdens deze zware vierde golf. We moeten zorgen dat we het gevoel van op het terrein ook in cijfers kunnen vertalen.

Daarom start ik nu met een registratietool waarin alle Vlaamse zorgverleners (verpleegkundigen, artsen, zorgkundigen, ambulanciers, etc.) op wekelijkse basis de druk op het zorgsysteem kunnen doorgeven. Deze gegevens worden dan onmiddellijk verwerkt en weergegeven in een interactief dashboard.

Je kan een persoonlijke registratielink ontvangen via (één keer, 2 minuten): https://uantwerpen.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_9GHcUS6ZWYVEhkG?Q_lang=NL

Live dashboard: https://uantwerpen.eu.qualtrics.com/reports/RC/public/dWFudHdlcnBlbi02MTllMWQ4YjYxMWVjOTAwMGY2NTZmYTEtVVJfY3U5NUNPOWtyYVI4NUVo

Deel met zoveel mogelijk collega's zodat deze tool werkbaar kan worden voor het beleid.