Ter info: Project Fedris en burn-out

Fedris, het Federaal Agentschap voor beroepsrisico's, is een pilootproject gestart waarbij medewerkers met moeilijkheden op het werk die meermaals kort afwezig zijn of die zich op de rand van een burn-out bevinden een begeleidingstraject kunnen volgen.

Het Fedris-pilootproject: voor wie?

Dit project is bestemd voor werknemers in de financiële sector, een ziekenhuis, gemedicaliseerde opvang of een provinciale of plaatselijke overheidsdienst (PPO).

Fedris aan de zijde van de ziekenhuis- en zorgsector

De impact van het coronavirus op de gezondheidszorg, die zich tijdens deze crisis in de frontlinie bevindt, is significant en verhoogt het risico op burn-out aanzienlijk. Het personeel wordt immers geconfronteerd met specifieke professionele beperkingen en risico's, alsook met bijkomende psychosociale risicofactoren (risicovolle werkomgeving, bedreiging van de eigen gezondheid, plotse en herhaaldelijke organisatorische veranderingen, tekort aan personeel, verhoogde werkdruk, ethische conflicten, confrontatie met een groot aantal overlijdens, enz.).

Ontdek hier meer info

Om zo goed mogelijk aan de huidige behoeften te beantwoorden, breidt Fedris de toegang tot haar begeleidingsproject uit naar de hieronder vermelde zorgmedewerkers. Ook het aantal mogelijke begeleidingen in het kader van het pilootproject wordt verhoogd. In totaal zullen niet minder dan 2500 werknemers kunnen deelnemen aan gepersonaliseerde begeleiding in het kader van de preventie van burn-out.

De uitbreiding van de toegang tot het pilootproject voor secundaire preventie van burn-out betreft de volgende sectoren:

  • Ziekenhuizen
  • Huisartspraktijken
  • Praktijken van specialisten
  • Ziekenvervoer
  • Ambulante revalidatieactiviteiten
  • Verpleegkundige activiteiten
  • Instelling met huisvesting voor personen met een mentale handicap of psychiatrische problemen en voor drugs- en alcoholverslaafden
  • Instellingen met huisvesting voor ouderen of personen met een lichamelijke handicap
  • Daarnaast kan er, indien relevant voor de deelnemer (volgens de evaluatie van de burn-outbegeleider), toegang worden verleend tot extra sessies voor de begeleiding van psychologische klachten specifiek ten gevolge van de coronacrisis met een invloed op het werk

Lees verder:

https://www.skillbuilders.be/nl/organisaties/care-talent/burn-outcoaching-0/burn-outbegeleiding-fedris?gclid=Cj0KCQiA0p2QBhDvARIsAACSOOMc_l1X0vMDAjhbIa_lGtLK-MPjt4jgp78gCM_1ryYrc8D6ep5u_fYaArCLEALw_wcB