Voorwoord van de voorzitter

Het is gebeurd: ik ben vandaag het ziekenhuis binnengewandeld zonder mondmasker! Weliswaar was ik via de personeelsingang binnengekomen en werd mijn fatale fout me al duidelijk na 1 gang doorgewandeld te hebben. Ik kwam enkele collega’s tegen die een praatje aan het maken waren en voelde me plots ontzettend naakt waarna ik met het hoofd naar beneden naar mijn bureau snelde waar een doosje mondmaskers immer klaar staat…

Uiteraard mogen dergelijke flaters me als voorzitter van een provinciale raad beter niet overkomen, toch moest ik er stiekem om glimlachen wanneer ik er achteraf aan terugdacht. Tot voor kort leek het me absoluut onmogelijk om zonder mondmasker deel te nemen aan het openbaar leven. Dit is als het ware een nieuwe realiteit waaraan we ons zeer snel hebben aangepast en die moeilijk af te leren is. Ik neem nog steeds wat meer afstand wanneer er gehoest wordt in de wachtrij aan de kassa van het warenhuis en blijf nog wat onwennig op drukke plaatsen waar niemand nog een mondmasker draagt. Veel covid, minder covid, opnieuw covid: het blijft de dagelijkse realiteit waar in deze digitale mededelingen nog eens over nagedacht wordt.

Verder krijgen jullie een terugblik op het symposium dat we in maart organiseerden en op de online-eedaflegging die uniek in haar soort was. Opnieuw heeft de COVID-19-pandemie ons gedwongen voor beide evenementen een online alternatief te zoeken.

Dit was niet makkelijk en heeft heel wat inspanningen van ons team gevraagd. Ik wil de organisatoren van zowel het symposium als de eedaflegging dan ook van harte danken want uit de vele reacties mogen we toch afleiden dat deze online alternatieven door veel collega’s gesmaakt werden! In deze mededelingen vinden jullie enkele reflecties over deze gebeurtenissen alsook de links naar de opnames zodat jullie deze desgewenst nog eens opnieuw kunnen bekijken.

Ik wens jullie veel leesplezier en een deugddoende zomer.
Prof. dr. An Sermon