Transferbox

Geachte dokter,

Er is een pertinente vraag vanuit het werkveld om te kunnen beschikken over een beveiligd platform dat in voldoende volume voorziet om digitale medische dossiers naar collega’s te kunnen versturen. Actueel gebruiken artsen omwille van de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid, onbeveiligde e-mailingsplatformen die niet conform de opgelegde GDPR-normen zijn.

De Orde der artsen is erg begaan met de privacy van uw patiënten en de vrijwaring van het beroepsgeheim. Om die reden heeft de Orde der artsen een module laten ontwikkelen die u toelaat medische informatie op een veilige manier te delen met collega-artsen maar ook met derden, zoals experten, advocaten, rechtbanken,…..

De voorgestelde transferbox stelt u in staat om documenten en berichten te delen via een beveiligde en een end-to-end versleutelde verbinding die voldoet aan de huidige vigerende privacyregels.

Deze module biedt u de mogelijkheid berichten te versturen met een maximumcapaciteit van 250 MB per bericht. Uw totale individuele capaciteit is begrensd op 2 GB, wat een aantoonbaar hogere capaciteit biedt dan de verschillende beschikbare platformen.

Deze module is uitermate gebruiksvriendelijk en wordt in volgende stappen uitgelegd:

  • De toegang tot de Transferbox gebeurt via de website www.ordomedic.be;
  • U dient zich vooreerst aan te melden met ITSME of via uw identiteitskaart met kaartlezer;
  • Vervolgens navigeert u onder “Welkom [uw naam]” rechts bovenaan naar “Transferbox”.
  • Via de knop “Bestanden opladen” kan u uw beveiligde verzending starten.

Er is een gedetailleerde handleiding beschikbaar die u stap per stap begeleidt.

Voor de nationale raad van de Orde der artsen,

B. Dejemeppe
Voorzitter

Prof. dr. M. Deneyer
Ondervoorzitter