Voorwoord van de voorzitter

Geachte collega’s
Beste vrienden

Na de voorbije warme dagen, afgewisseld met hier een daar een stevige regenbui kan het niet anders of het zomert ook in jullie hoofd.

Voor de ene arts betekent de zomerperiode een extra tandje bijsteken om een collega te vervangen of om de afwezigheid van een andere collega op te vangen. Voor de andere arts wordt het aftellen naar een nabijkomende vakantie.

Tot welke groep jullie ook behoren: ik wens jullie allen een mooie, rustgevende verlofperiode.

Bij de start van de zomer zal deze Nieuwsbrief klaarheid proberen te brengen in een moeilijke materie, namelijk “de omstandige geneeskundige verklaring”. Door wie, hoe en wanneer dient deze te worden opgesteld?

Daarnaast vinden jullie in deze Nieuwsbrief de aankondiging van ons symposium “Transformatie van Contractencommissie naar Adviescommissie - In welke mate kan de provinciale raad nog een advies formuleren over contracten en vennootschappen?” evenals van onze eedaflegging en viering van de jubilarissen, beide gepland op zaterdag 4 november 2023. Noteer deze datum alvast in jullie agenda!

Tenslotte zetten we de transferbox in de kijker: een handige tool om medische informatie en / of patiëntendossiers op een veilige manier te versturen Je kan gebruik maken van deze transferbox door in te loggen op www.ordomedic.be.

Ik wens jullie veel leesplezier en een mooie zomer!

Prof. dr. Sermon An
Voorzitter